Kekkon Meghívók Blog

Vintage és rusztikus meghívók

vintage esküvői meghívó

Jelentősen bővítettük vintage stílusú meghívóink repertoárját, de mit is jelent valójában ez a jelző, vintage. Szinte mindenkinek egyéni fogalmai vannak erről a stílusjegyről, de persze rengeteg átfedés van ezek között. A mi olvasatunkban azt jelenti, hogy megőrizzük a régit de ötvözzük azt a mai kor elemeivel, eszközeivel. A régi stílusjegyek újragondolása, mai korba ültetése rakja le számunkra ennek az irányzatnak az alapköveit.

Bővebben: Vintage és rusztikus meghívók

Népmese mintás esküvői meghívók

magyar népmesés meghívóA Magyar népmesék 1980-tól 2012-ig futott magyar televíziós rajzfilmsorozat, amelynek ötlete Mikulás Ferenc stúdióvezető fejében fogant meg. A tervező, rendező, szakértő Jankovics Marcell volt. A Magyar népmesék (1977-től) felejthetetlen népmesei történeteket dolgoz fel ötletesen és a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral szövi át.

Bővebben: Népmese mintás esküvői meghívók

Kalocsai mintás esküvői meghívók

kalocsai mintás esküvői meghívó

A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Eleinte csak tiszta fehér hímzőfonalat használtak az ágynemű, párnavég, asztalnemű díszítésére. Saját használatú holmikra hímeztek kék-vörös, fekete pamutfonallal is.

Bővebben: Kalocsai mintás esküvői meghívók